- Шипшина — не просто далекий родич прекрасних садових троянд, а їхній прямий предок. Саме з диких колючих чагарників з ароматними квітами та солодкими плодами вивели всі без винятку сорти звичної для нас троянди. Ягоди шипшини багаті на вітаміни - тільки вітаміну С в 10 разів більше, ніж у лимонній або апельсиновій шкірці. Тож восени варто засушити ягоди шипшини, а взимку додавати до чаю чи запарювати чай із шипшини.
- Наші предки калину вважали символом жіночої краси та цнотливості, адже просто так до неї не підступишся. Найнадійніший спосіб упоратися з цією ягодою — змішати її з медом або цукром. А ще можна чекати до перших приморозків. Прихоплена морозом калина кардинально змінює свій смак з гіркого на солодкий. Калина допомагає в разі захворювання верхніх дихальних шляхів, при кашлі та втраті голосу, сік калини також сприяє очищенню кровоносних судин.
- Обліпиха — це полівітамінний комплекс на гілці. Маючи в запасі мішечок заморожених ягід, можна забути про походи в аптеку. Найвідоміший продукт з обліпихи - її олія, що володіє бактерицидними і ранозагоювальними властивостями, усуває... Читати далі
пʼятниця, 2 жовтня 2015 р.
Корисні осінні ягоди
Підписатися на:
Дописати коментарі
(
Atom
)
Немає коментарів :
Дописати коментар