пʼятниця, 2 жовтня 2015 р.

Корисні осінні ягоди

  1. Шипшина — не просто дале­кий родич прекрасних садових троянд, а їхній прямий предок. Саме з диких колючих чагарників з ароматними квітами та солодки­ми плодами вивели всі без винят­ку сорти звичної для нас троянди. Ягоди шипшини багаті на вітаміни - тільки вітаміну С в 10 разів більше, ніж у лимонній або апель­синовій шкірці. Тож восени варто засушити ягоди шипшини, а взим­ку додавати до чаю чи запарювати чай із шипшини.
  2. Наші предки калину вважали символом жіночої краси та цнотливості, адже просто так
    до неї не підступишся. Найнадійніший спо­сіб упоратися з цією ягодою — змішати її з медом або цукром. А ще можна чекати до перших при­морозків. Прихоплена морозом калина кардинально змінює свій смак з гіркого на солодкий. Кали­на допомагає в разі захворювання верхніх дихальних шляхів, при кашлі та втраті голосу, сік калини також сприяє очищенню крово­носних судин.
  3. Обліпиха — це полівітамінний комплекс на гілці. Маючи в запасі мішечок заморожених ягід, мож­на забути про походи в аптеку. Найвідоміший продукт з обліпихи - її олія, що володіє бактерицид­ними і ранозагоювальними влас­тивостями, усуває... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар