вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Слива: корисні і лікувальні властивості

Припускають, що сливу вивели в Західній Азії, схрещуючи терен і али­чу. У Греції сливу вирощували ще за 600 років до н. е., звідти вона по­трапила в Стародавній Рим, а потім до Європи. Сьогодні налічується більш як 2000 сортів слив.

Слива: склад корисних речовин

Сливи всіх видів і форм мають дивовижний набір корисних і лікувальних властивостей. У них, як і в яблуках, містяться яблучна та лимонна кислоти (до 0,9%), цу­кор (до 20%), вітаміни В1, В2, Р, С (до 17,5 мг%), каротин, пектини, мінеральні речовини: залізо, мідь, кобальт, марганець, калій, кальцій, йод, дубильні речовини, катехіни і лейкоантоціани (до 155 мг%). У кісточках виявлені жир­на олія (30-40%), фермент... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар