пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Золотий корінь родіоли рожевої: лікувальні властивості

Останнім часом все частіше на присадибних ділянках можна зус­тріти родіолу рожеву. Більшість садівників-любителів мають амбітну мету виростити отой уславлений цілющий «золотий» корінь. Тож розповімо про цю лікарську росли­ну детальніше.
Історія золотого кореня оповита таємницями. Китайські імпера­тори, жадаючи довголіття, споряджали на його пошуки справ­жні експедиції. Про безмежні ці­лющі властивості рослини скла­дали легенди, але населення ретельно приховувало місця її зростання і способи вживання.
Тривалий час сторонні просто не знали, як вона виглядає. Лише у 1961 році науковцям вдалося знайти золотий корінь на Алтаї. Таємниче зілля виявилося родіо­лою рожевою, поширеною в го­рах Азії і Європи. Активні дослід­ження підтвердили потужний ці­лющий потенціал рослини.
В аптеках нині можна придба­ти готовий екстракт родіоли ро­жевої. Його призначають як стимулюючий засіб від перевтоми та хворим з астенічним станом (фі­зичним та нервовим виснажен­ням організму), при неврозах, вегето-судинній дистонії, гіпотонії, імпотенції. Застосовують, щоб швидше... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар