пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Профілактика варикозу вен на ногах. Вправи для ніг. Компресійна білизна при варикозі

Хвороби судин все частіше вражають молодих людей. Ще кілька десятиліть тому з варикозом нижніх кінцівок до лікарів зверталися особи переважно похилого віку. Тепер же патологія може бути виявлена ​​навіть у школярок. Хвороба (варикоз) вражає зазвичай представниць слабкої статі. Передумовами до її виникнення стають неправильний спосіб життя, спадкова схильність, носіння незручного взуття і тісного одягу, сидяча робота. Важливий внесок у розвиток патології вносять вагітність і пологи. Профілактика варикозу вен на ногах повинна проводитися усіма жінками. Різниця лише в тому, що одним представницям прекрасної статі буде достатньо вправ, а іншим потрібна медикаментозна терапія.

Варикозне розширення вен

Дана патологія вражає нижні кінцівки. Варикоз є дуже небезпечним захворюванням. Він прогресує протягом багатьох років і може призвести до смерті. Саме тому так важливо при перших тривожних симптомах звертатися до лікаря. Залежно від ступеня хвороби фахівці призначають відповідні препарати та засоби для боротьби з нею.Виділяють такі стадії варикозу:
  • початкова (на нижніх кінцівках не виявляють явних змін, однак пацієнт відчуває незначну тяжкість, яка з'являється ближче до вечора); 
  • перша (прояв симптомів посилюється: набряк, свербіж по ходу ураженої судини, печіння і біль в ділянці гомілки);
  • друга (нижні кінцівки частково уражені судинними зірочками, є ділянки де випирають вен, симптоми... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар