пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Чим корисна ефірна олія мандарина?

Всім відомий фрукт з сімейств цитрусових - мандарин. Невелике дерево щорічно приносить багатий урожай. Багато приймають мандарин за міні-апельсин, плоди схожі за смаковими якостями, кольором і корисним складом. Однак апельсини більші, мають сферичну форму.
Мандаринки мають трохи червонуватий відтінок. Вживаються плоди в очищеному вигляді, але і в шкірці міститься безліч корисних елементів.
Мандаринова ефірна олія знаменита своїми неперевершеними властивостями. Її використовують і в косметології і в лікуванні різних недуг і для профілактики захворювань. Хоча за зовнішнім виглядом мандарини різних сортів схожі між собою, за смаковими якостями і за наявністю кісточки вони можуть відрізнятися. Батьківщиною цього цитруса вважається Китай. Велике поширення отримав в Японії.

Святковий мандарин

Новорічний мандарин прийшов в Росію, Канаду і Америку зі східних країн. Уже в кінці XIX століття японські мігранти отримували від родичів в якості подарунка мандарини в пакунках, так з'явилася традиція пакувати подарунки в святкові коробки чи пакети на Різдво. Незмінним атрибутом став мандарин. Він був присутній на... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар