Корисні складові яблук
У яблуках є білки, вуглеводи, різні органічні кислоти, калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, йод, провітаміни А, вітаміни В1, В2, В6, РР, С. А також пектин, що регулює травлення, а ще він нормалізує рівень холестерину в організмі, тобто відвертає атеросклероз і його наслідки — інфаркт, інсульт. Щодня треба з'їдати хоча б два яблука. Дітям же рекомендують бодай одне яблуко на день — тоді вони скоріше ростуть і менше хворіють, поповнюючи свій організм належними мікроелементами.
Коли допоможуть яблука
Добрі результати дає
розвантажувальна дієта — 1-2 рази на тиждень споживати по 2 кг яблук, тоді подагра, відкладення солей відразу зменшуються, особливо це помітно, коли хворі споживають сік із запеченого яблука.
Сік яблучний вживають при атеросклерозі, гіпертонії, хворобах жовчного міхура (по півсклянки за 15-20 хвилин до їди). Яблука зміцнюють серце, шлунок, печінку, кишечник, поліпшують апетит. Корисні вони при посиленому серцебитті. Їсти яблука і вдихати їхній запах корисно при нервових розладах, гіпертонічній хворобі.
Плоди кислих сортів — при...
Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар