середа, 7 жовтня 2015 р.

Яблуко в боротьбі з хворобами

Корисні складові яблук

У яблуках є білки, вуглеводи, різні органічні кислоти, калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, йод, провітаміни А, віта­міни В1, В2, В6, РР, С. А також пектин, що регулює травлення, а ще він нормалізує рівень холесте­рину в організмі, тобто відвертає атеросклероз і його наслідки — інфаркт, інсульт. Щодня треба з'їдати хоча б два яблука. Дітям же рекомендують бодай одне яб­луко на день — тоді вони скоріше ростуть і менше хворіють, попо­внюючи свій організм належними мікроелементами.

Коли допоможуть яблука

Добрі результати дає розванта­жувальна дієта — 1-2 рази на ти­ждень споживати по 2 кг яблук, тоді подагра, відкладення солей відразу зменшуються, особливо це помітно, коли хворі спожива­ють сік із запеченого яблука.Сік яблучний вживають при атеро­склерозі, гіпертонії, хворобах жовчного міхура (по півсклянки за 15-20 хвилин до їди). Яблука зміцнюють серце, шлунок, пе­чінку, кишечник, поліпшують апетит. Корисні вони при поси­леному серцебитті. Їсти яблука і вдихати їхній запах корисно при нервових розладах, гіпертонічній хворобі. Плоди кислих сортів — при... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар