вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Як зробити сон солодким

Основні причини безсоння

  1. Хвороби, що супроводжуються порушенням мозкового кровообігу (остеохондроз, гіпертонічна хвороба, цереброваскулярна хвороба, атеро­склероз, енцефаліт).
  2. Перенапруження нервово-психічної сфери, важка розумова праця, емоційні стреси.
  3. Хронічна інтоксикація. Внаслідок зашлакованості організму в підшкірній клітковині і лімфі нагромаджуються продукти розпаду, які подразнюють клітини головного мозку. Людина стає втомленою, дратівливою, загострено реагує на будь-які подразники, важко засинає і погано спить. Постійне недо­сипання сповільнює обмінні процеси в організмі, і це ще більше посилює са­моотруєння. Виникає замкнене коло.
  4. Наявність глистів, оскільки у біль­шості з них активний період уночі.
  5. Хвороби шкіри, що супроводжу­ються свербежем.Порушення біоритмів. Пам'ятайте: ми — діти природи, і тому найкраще почуваємося, коли живемо за її зако­нами.
  6. Нераціональне харчування, що призводить до різкого дефіциту віта­мінів, мікроелементів і біологічно ак­тивних речовин.
Останні два пункти дуже пов'язані між собою. Пояснимо, чому, бо нев­довзі нас знову чекає сезонне переве­дення стрілок годинника, цього разу — на годину назад.Є кілька причин розладу індивідуа­льного біоритму: порушення режиму дня, брак регулярної фізичної актив­ності, зловживання психостимулято­рами (чай, кава, спиртне, психотропні препарати і т. ін.), часті... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар