пʼятниця, 2 жовтня 2015 р.

Сила і краса від приворот-зілля

На листочках приворотню зранку завжди збирається роса, тож іменується він божою слізкою, росичкою. Навіть у су­ху теплу ніч, коли на інші росли­ни роса не впаде, на кожному маленькому зубчику листочка манжетки виблискує росяний діамант, а посередині виграє найбільший і найцінніший. Ці крапельки вологи виробляє са­ма рослинка, вкладає у них час­точку своєї цілющої сили. Тож не така вже й міфічна лікуваль­на дія приворотню.
Роса приворотню не могла не привернути увагу стародав­ніх алхіміків. В Європі її вважа­ли магічною і намагалися вико­ристати для отримання філо­софського каменю й еліксиру життя. Звідси і пішла її латин­ська назва Alchemilla vulgaris.

Приворот-зілля: лікувальні властивості

Еліксиру молодості алхіміки наче не створили, а от для лікування рослину використову­ють і донині. Особливо цілюща вона для жінок: додає приваб­ливості дівчатам та повертає красу молодицям. Чи не усі жі­ночі недуги можна лікувати за допомогою приворотню. Він регулює менструальний цикл, полегшує симптоми менопаузи, лікує кісти на яєчниках, за­палення яєчників та піхви. Допо­магає при болючих місячних та сильних маткових кровотечах дівчатам, а жінкам в клімакте­ричний період. Рятує жінок на­віть від безпліддя.Секрет приворотню... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар