неділю, 4 жовтня 2015 р.

Дефект міжпередсердної перегородки. Коротко про причини, діагностику і лікування

Дефект міжпередсердної перегородки – вроджена аномалія серця особливістю якої є наявність атипового (патологічного) співустя між передсердями.Захворювання частіше зустрічається в дівчаток і може проявляти себе в різні вікові періоди життя людини.
Суть захворювання полягає в порушенні правильного перерозподілу крові в колах кровообігу, що сприяє перевантаженню серця та розвитку застою крові у внутрішніх органах.

Причини

Причинні фактори, що викликають хворобу діють під час внутрішньоутробного дитини. Зокрема можна виділити інфекційні чинники (краснуха, вітрянка, герпес), вплив ендокринних патологій (найчастіше цукровий діабет), зловживання алкоголем та деякими ліками, дія несприятливих екологічних факторів. Інфекція проникаючи через плаценту до організму дитини легко провокує виникнення запального процесу і порушує нормальний процес формування внутрішніх органів ембріона. Алкоголь і ліки, як і несприятливі екологічні стимули викликають виникнення значної кількості мутацій, які в подальшому можуть сприяти виникненню вад і виродливостей. Ендокринна патологія порушує... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар