суботу, 8 серпня 2015 р.

Баклажани: користь для організму

Улюблені баклажани... Багато хто з нетерпінням чекають літа, щоб поласувати цими чудовими плодами. Велика кількість страв, які можна приготувати з цим чудовим овочем, просто приголомшлива: і тушковані, парові, у вигляді закуски та ікри. В будь-якому вигляді вони зберігають незабутній смак. Сьогодні ми докладніше розглянемо, яка шкоду і користь від баклажанів для організму. Виходячи з цього, можна зробити висновок, наскільки часто можна вживати їх у їжу. Баклажан - це абсолютно унікальний овоч, що володіє не тільки характерним фіолетовим кольором і довгастою формою, але і безліччю корисних мікроелементів, про які ми сьогодні поговоримо.

Як вибрати баклажани

Шкода і користь баклажанів в першу чергу залежать від якості самих плодів. Ці овочі бувають різних видів, тому забарвлення і форма не завжди бувають достовірними показниками. Є круглі і довгасті, білі та зелені види. Але найчастіше у нас на ринку зустрічаються звичайні довгасті фіолетові овочі. Обов'язково зверніть увагу на колір. Свіжий молодий баклажан темний, сухий і блискучий. При цьому чим молодший овоч, тим він темніший. Тому світлі, сірі, бурі баклажани купувати не варто - вони, швидше за все, будуть переспілими. Не забудьте ретельно обмацати плід: через темну поверхню можна легко пропустити підгнилі місця. Як вже говорилося, шкода і користь баклажанів залежать... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар