четвер, 13 серпня 2015 р.

Чим корисні паростки пшениці? Паростки пшениці: користь і шкода

В наш час багато людей використовують цілющі властивості пшениці. Паростки культури - панацея від різних недуг і секрет збереження молодості єгипетських цариць. Незважаючи на користь продукту, він має і деякий негативну дію.

Загальні відомості

Пшениця відноситься до злакових і найбільш стародавніх культур. Думки експертів зводяться до того, що вона використовувалася ще 10 тисяч років тому, причому не тільки в якості їжі, а й для лікування хворих. Про її чудодійну силу позитивно відгукувався ще Гіппократ. Сьогодні це одна з провідних культур у багатьох країнах. Вчені довели цілющий вплив паростків пшениці і рекомендують вживати їх для поповнення внутрішніх запасів макро-, мікроелементів, амінокислот. Пророщені зерна можна придбати в готовому вигляді або виростити самостійно.

Властивості паростків

Останнім часом паростки пшениці почали користуватися попитом серед прихильників Аюрведи (наука про довголіття) і здорового харчування. Їх радять вживати для очищення організму від шлаків і токсинів. Її властивості також допомагають зміцнити захисні функції організму. Завдяки тому, що злакова культура добре засвоюється організмом, її можна використовувати для схуднення. Сік з паростків пшениці... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар