Користь щавлю відома слов'янським народам давно: хто ж не любить знаменитий суп, приправлений сметаною? Кожен знає, що щавель корисний, але не кожен відповість, на які органи він чинить сприятливу дію. Коли ж з'явилася ця рослина в стравах гурманів і чому її неодмінно потрібно їсти?
Історія рослини
Користь щавлю для організму вперше стала очевидна французам. На столах знатних буржуа і навіть королів ця рослина стала з'являтися з 12-го століття. Східні слов'яни, навпаки, довгий час вважали цю траву непридатною для їжі і виполювати як бур'ян. Примітно, що цей «бур'ян» дійсно має високу стійкість: він росте практично по всьому світу. З 200 видів в їжу насправді можна вживати всього два - кінський і кислий щавель. Кулінари швидко пристосувалися і винайшли не тільки зелений борщ, але ще і... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар