пʼятниця, 21 серпня 2015 р.

Продукти без глютену: повний список

Здорове харчування - актуальна тема сучасності. Багато дієтологів рекомендують вживати продукти, де не міститься глютен. Далі розглянемо, що ж являє собою ця речовина, в яких продуктах міститься і як впливає на організм людини.

Що таке глютен?

Глютен - органічна біосполука (складний білок, протеїн), що входить до складу багатьох злакових рослин: пшениця, жито, ячмінь, овес. Зміст зазначеної речовини в пшениці може досягати 80% від маси зерна. Концентрація глютену (клейковини) в борошні обумовлює її якість. Завдяки цій сполуці збільшується еластичність і пружність тіста, так як воно затримує СО2, утворений дріжджовими грибками, і тим самим дозволяє йому підніматися. Відомо, що цей критерій багато в чому визначає... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар