понеділок, 3 серпня 2015 р.

Боби звичайні в народній медицині

Батьківщиною бобів вважають Середземно­мор'я. Археологічні розкопки свідчать про те, що боби культивува­ли і використовували в їжу ще до нашої ери. В Україну їх було завезе­но із Західної Європи.
За характером господарсь­кого використання розрізня­ють боби великі (городні) і дрібні (кормові). Городні (овочеві) боби мають великі м'ясисті плоди. Використо­вують їх недозрілими, коли стулки ще зелені, нетверді, а насіння соковите, некрохмалисте.

Корисні властивості бобів

Боби багаті на повноцінні за амінокислотним складом біл­ки, вмістом яких вони перевершують зелений горошок і квасолю. З мінеральних речо­вин у бобах найбільше ка­лію і фосфору. У них містить­ся багато вітамінів В1 В2, В3, С, РР, каротину, різних фер­ментів. Завдяки такому спект­ру корисних речовин боби мають унікальні лікувальні властивості. Варені, протерті боби або їх відвар вживають як в'яжучий, протизапаль­ний і сечогінний засіб. Боби, зварені цілі зі шкіркою в оцті, допомагають при дизентерії та інших кишкових розладах, є добрим засобом проти ну­доти. Зварене в молоці роз­терте насіння або... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар