Батьківщиною бобів вважають Середземномор'я. Археологічні розкопки свідчать про те, що боби культивували і використовували в їжу ще до нашої ери. В Україну їх було завезено із Західної Європи.
За характером господарського використання розрізняють боби великі (городні) і дрібні (кормові). Городні (овочеві) боби мають великі м'ясисті плоди. Використовують їх недозрілими, коли стулки ще зелені, нетверді, а насіння соковите, некрохмалисте.
За характером господарського використання розрізняють боби великі (городні) і дрібні (кормові). Городні (овочеві) боби мають великі м'ясисті плоди. Використовують їх недозрілими, коли стулки ще зелені, нетверді, а насіння соковите, некрохмалисте.
Корисні властивості бобів
Боби багаті на повноцінні за амінокислотним складом білки, вмістом яких вони перевершують зелений горошок і квасолю. З мінеральних речовин у бобах найбільше калію і фосфору. У них міститься багато вітамінів В1 В2, В3, С, РР, каротину, різних ферментів. Завдяки такому спектру корисних речовин боби мають унікальні лікувальні властивості. Варені, протерті боби або їх відвар вживають як в'яжучий, протизапальний і сечогінний засіб. Боби, зварені цілі зі шкіркою в оцті, допомагають при дизентерії та інших кишкових розладах, є добрим засобом проти нудоти. Зварене в молоці розтерте насіння або... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар