вівторок, 5 липня 2016 р.

Лікування гранатом (доповнення)

Білі перетинки, що розділяють зерна граната, не викидайте - вони допомагають позбутися стану тривоги, збудження, безсоння.
Гранатовий сік вживають як за­спокійливий засіб, застосовують, для тампонів і примочок при ге­морої, при хворобах горла, а варе­ний з медом — для лікування полі­пів у носі.
Сік часто вживають як засіб, що м'яко тонізує, підвищуючи пра­цездатність, тобто він корисний і здоровим людям. За умови регу­лярного вживання знижується кров'яний тиск, він допомагає при недокрів'ї та ракових захворюваннях, його застосовують при гіпертонічних кризах.
Соком успішно лікують опіки. Розведеним кип'яченою водою соком (1:10—15) змочують площу опіку, потім присипають уражену ділянку порошком із сухого навколоплідника (стінка всередині плоду рослини, навколо зернят) і залишають відкритим. На обпа­леній поверхні створюється кірка, під якою швидко йде загоєння без нагноєння та ускладнень. Цей спосіб лікування опіків клінічно перевірений на багатьох хворих.Гранатовий сік, зварений з ме­дом до стану мазі, використовує­ться... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар