четвер, 21 липня 2016 р.

Кардамон: корисні рецепти

Цю приправу радять вживати чоловікам проти імпотенції, а жінкам для зменшення дратівливості при передменструальному синдромі.
Кардамон належить до найдорожчих прянощів, але його застосовують досить широко. Аромат кардамону дуже силь­ний, пікантний, гострий, пекучий, трохи камфор­ний, з легким лимонним відтінком.
Це багаторічна трав'яниста рослина заввишки 3-4 м родини імбир­них. Кореневища повзучі, листя ланце­топодібне, квітки білі. Плід —трикаме­рна коробочка зі шкірястою зеленою кіркою. Вміст ефірної олії в насінні ста­новить 3-8%. До його складу входять терпінеол, терпінілацетат, цинеол, білок, жирна олія — 10%. Ефірну олію використовують для лікування як стимулювальний засіб.
В Індії кардамон використовують і як харчову приправу, і як лікарський засіб. Кардамон має властивість сприятливо впливати на порушення статевої системи. У Стародавньому Римі аристократи кардамоном за­спокоювали шлунок після пишних бенкетів. Араби лікували недуги шлунково-кишкового тракту. Ще в давні часи цю рослину вважали си­льним афродизіаком — завдяки тонізувальному впливу на весь ор­ганізм. І вже не одне століття карда­мон використовують для чоловіків як засіб проти імпотенції. А жінкам він допомагає... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар