понеділок, 11 липня 2016 р.

Білокопитник гібридний: застосування в народній медицині

Білокопитник гібридний може називатися біло­копитник лікарський, підбіл гібридний, кре­мена, білокопитень. Білокопитник — вельми своєрідна й декоратив­на рослина, на жаль, не дуже добре відома нашим садівникам, не зважаючи на те, що два її види трапляються на території Європи.
Постарайтеся позначити місце вашої зустрічі з білоко­питником, а восени викопай­те його кореневище і переса­діть собі на город. Тоді на­весні він обов'язково порадує вас своїми незвичайними су­цвіттями. Найбільш декора­тивний і такий, що швидко розмножується — білокопит­ник широкий.
Листя білокопитника зби­рають протягом усього літа, зрізаючи серпом або ножем, а кореневища з корінням заго­товляють навесні або восени. Сушать на горищах або в су­шарках при температурі 45-50 С. Рідше збирають пуп'я­нки.Завдяки своїм лікувальним властивостям лікарський бі­локопитник застосовується в народній медицині. Ця рос­лина має потогінну й протиг­лисну дію; заспокійливу; ан­тисептичну; антиспазматичну; протизапальну; загоювальну. Білокопитник знижує підвищений тиск.
Саме тому народна медицина радить застосовувати лікар­ський білокопитник при... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар