четвер, 28 липня 2016 р.

Коти допомагають нам залишатися здоровими

Вчені, які вивчають зв'язок між людьми і тваринами, виявили, що кіт в якості домашньої тварини може бути гарантією здоров'я. Виходить, що чорна кішка - це зовсім не погана прикмета! Які конкретно плюси має наявність в будинку такого улюбленця?

Зміцнення серцево-судинної системи

Дослідники з університету Міннесоти визначили, що люди, у яких немає кота, мають на 30-40% вищий шанс померти від серцево-судинних захворювань. Як не дивно, до власників собак ця перевага не відноситься. Імовірність раптового серцевого нападу для власника кота також нижча. Дослідження показало, що навіть при виникненні проблем зі здоров'ям власники котів виживають після серцевого нападу частіше, навіть якщо напад був вкрай серйозним. Згідно з даними іншого дослідження, життя з котом порівнюється з харчуванням зі зниженою кількістю солі.

Зміцнення імунітету

Коти сприяють серйозному зміцненню імунітету. Якщо у вас є кіт, ви менше схильні до депресії, більше смієтеся, розважаєтеся і рухаєтеся. Все це допомагає зміцнити імунітет. Більш того, коти помічають, якщо вам недобре. Вони допомагають власнику повернути хороше самопочуття, намагаючись бути ближче до того, хто захворів.

Зниження ймовірності алергії і респіраторних проблем

Діти, які ростуть з тваринами в будинку, відрізняються стійкістю до алергенів з раннього віку. Респіраторні проблеми, наприклад, астма, також рідше зустрічаються у дітей, у яких вдома є коти. Крім того, діти в таких сім'ях відрізняються... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар