вівторок, 17 листопада 2015 р.

Алергія на арахіс: лікування і профілактика

Загальні відомості

Алергія на арахіс - це одна з найбільш поширених харчових алергій. Арахіс входить у першу п’ятірку харчових алергенів, що викликають анафілактичну реакцію і, за відсутності адекватної швидкої допомоги, призводить до летального результату.
Алергічна реакція на арахіс відбувається в тому випадку, коли організм розпізнає арахіс як антиген і імунна система організму відповідає на його впровадження виробленням антитіл. Сенсибілізований до арахісу пацієнт може постраждати від гострого алергічного приступу навіть після рукостискання з співрозмовником, який напередодні до цього тримав у руках арахіс.
В силу того, що арахіс, який ми звикли вважати горіхом, насправді належить до сімейства бобових, іноді відзначаються випадки перехресної алергії на інші бобові, в першу чергу сою, рідше - на горох, фасолю і т. п.Симптоми алергії на арахіс можуть бути як легкими, так і небезпечними для життя. При легкій реакції може з'явитися біль у шлунку, нежить, свербіж, кропив'янка і набряк губ або язика. Якщо реакція... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар