суботу, 28 листопада 2015 р.

Масаж при вагітності

Вид та інтенсивність масажу при вагітності залежить від її стадії. Якщо пацієнтка може лежати на животі, виконайте той же комплекс, що і за звичайних обставин.
Відповідально підійдіть до вибору ефірних масел. Вони являють собою есенції лікарських рослин, серед яких є абортивні або ті, які викликають менструації.
Не використовуйте олію грушанки - у великих кількостях вона здатна заподіяти шкоду ембріону. Проявіть максимальну обережність, масажуйте вагітних тільки з мандариновим маслом або маслом неролі. Перевага останнього полягає в тому, що воно допомагає уникнути розтяжок.

Програма масажу

Попросіть пацієнтку лягти на спину, підкладіть під її коліна подушку, щоб в попереку не виникав біль. Нанесіть масажну олію, потім зробіть масаж стоп і гомілок - можливо, вони виявляться набряклими, так як у багатьох жінок під час вагітності рідина затримується в організмі. Не користуйтеся рефлексотерапевтичними точками, так як при вагітності це протипоказано. Потім переходьте до масажу рук, потім голови і плечей. Закінчивши ці рухи, попросіть пацієнтку лягти набік, покласти... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар