четвер, 19 листопада 2015 р.

Алергія на рибу: лікування і профілактика

Загальні особливості

Риба і рибні продукти є поширеними алергенами, причому реакція може бути пов’язаною як з морськими, так і річковими видами риби. Іноді алергія пов'язана з якимось певним видом риби, хоча в більшості випадків її провокують кілька видів риби. Найчастіше відзначаються алергічні реакції на тунця, лососевих, сома, вугра і т. д. Алергологи попереджають, що реакція на рибний протеїн нерідко може поширюватися на інші морепродукти (молюски та ракоподібні).
Термічна обробка мало впливає на антигенні властивості рибопродуктів, тобто для алергіка з непереносимістю протеїну риби однакову небезпеку несуть як в'ялена, так і відварна тчи запечена риба. А крім цього, алергічні реакції можуть виникати при вдиханні парів під час приготування рибних продуктів, що досить нетипово для більшості харчових алергенів.
У маленької дитини реакція може виникнути навіть у тому випадку, якщо її їжа готувалася в тому ж посуді, що і риба, незважаючи на те, що каструля або сковорода були вимиті. Тобто теоретично... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар