понеділок, 9 листопада 2015 р.

Деякі лікувальні властивості обліпихи

Анемія

  1. Ягоди обліпихи перетерти через сито й додати до отриманої маси цукор у співвідношенні 1:2, добре перемішати й скласти в банки. Збері­гати в темному прохолодному місці. Вживати по 1-2 столові ложки тричі на день після їди при недокрів’ї знесиленні.
  2. Узяти 0.5 склянки обліпихового соку, 1 л води, 5-6 яблук, 2 мо­рквини. Воду довести до
    кипіння й опустити в окріп накраяні часточка­ми яблука. Настоювати 2 години, потім процідити (яблука можна пе­ретерти через сито в настій) і дода­ти сік моркви та обліпихи. Добре і перемішати й остудити. Випивати протягом дня при анемії, знесиленні як вітамінний загальнозміцнювальний напій.
  3. Узяти 1 кг ягід обліпихи. 1,5 кг ; цукру. 200 г горіхів і 0,4 л води. Зварити цукровий сироп, всипати до нього подрібнені волоські горіхи й ще варити 20 хвилин. Остудити до 30 градусів, висипати в сироп ягоди обліпихи, добре... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар