Медичні статті, цікаві поради, опис захворювань, опис ліків
понеділок, 9 листопада 2015 р.
Деякі лікувальні властивості обліпихи
Анемія
Ягоди обліпихи перетерти через сито й додати до отриманої маси цукор у співвідношенні 1:2, добре перемішати й скласти в банки. Зберігати в темному прохолодному місці. Вживати по 1-2 столові ложки тричі на день після їди при недокрів’ї знесиленні.
Узяти 0.5 склянки обліпихового соку, 1 л води, 5-6 яблук, 2 морквини. Воду довести до
кипіння й опустити в окріп накраяні часточками яблука. Настоювати 2 години, потім процідити (яблука можна перетерти через сито в настій) і додати сік моркви та обліпихи. Добре і перемішати й остудити. Випивати протягом дня при анемії, знесиленні як вітамінний загальнозміцнювальний напій.
Узяти 1 кг ягід обліпихи. 1,5 кг ; цукру. 200 г горіхів і 0,4 л води. Зварити цукровий сироп, всипати до нього подрібнені волоські горіхи й ще варити 20 хвилин. Остудити до 30 градусів, висипати в сироп ягоди обліпихи, добре... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар