вівторок, 10 листопада 2015 р.

Що робити після видалення жовчного міхура

В організмі людини все пов'язано, кожна система працює як годинник злаго­джено, у тому числі й травна.

Коротко про механізм травлення

Коли їжа потра­пляє в рот, починають працювати слинні залози, виробля­ється слина (з ферментами), котра обволікує їжу, щоб та проходила далі. Коли ми ков­таємо їжу, відкривається зас­лінка між стравоходом і шлу­нком, виділяється шлунковий сік. Потім їжа потрапляє в шлунок, змішується зі шлу­нковим соком, проходить об­робку ферментами, травними соками, соляною кислотою (для знезараження). А коли шлунок наповнюється, відк­ривається заслінка між шлун­ком і дванадцятипалою киш­кою, їжа потрапляє в кишку і починають працювати печі­нка та жовчний міхур. Печінкові клітини (гепатоцити) виробляють жовч, що потрапляє... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар