В організмі людини все пов'язано, кожна система працює як годинник злагоджено, у тому числі й травна.
Коротко про механізм травлення
Коли їжа потрапляє в рот, починають працювати слинні залози, виробляється слина (з ферментами), котра обволікує їжу, щоб та проходила далі. Коли ми ковтаємо їжу, відкривається заслінка між стравоходом і шлунком, виділяється шлунковий сік. Потім їжа потрапляє в шлунок, змішується зі шлунковим соком, проходить обробку ферментами, травними соками, соляною кислотою (для знезараження). А коли шлунок наповнюється, відкривається заслінка між шлунком і дванадцятипалою кишкою, їжа потрапляє в кишку і починають працювати печінка та жовчний міхур. Печінкові клітини (гепатоцити) виробляють жовч, що потрапляє... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар