четвер, 19 листопада 2015 р.

Олія для масажу: як вибирати і правильно змішувати

Застосування олій для масажу

Під час масажу ваші долоні повинні слідувати контурам тіла, ковзати по шкірі, не зрушуючи її. Існує багато речовин, якими можна змастити шкіру, щоб пальці легше ковзали.
Якщо пацієнту не подобається якась з олій або якщо вона викликає у нього чи неї алергію, рекомендується обмежитися простим засобом, наприклад, кукурудзяним крохмалем, який має належну консистенцію. Кукурудзяний крохмаль можна знайти майже в кожному супермаркеті, він стане в нагоді для незапланованого, спонтанного сеансу масажу.
Тальк - занадто груба речовина для масажу, іноді в порошок тальку додають цинк, що викликає у деяких людей алергію. Тому для масажу тальк не годиться.

Мінеральні олії для масажу

До мінеральних відносяться олії, які зазвичай призначають для дітей. Мінеральними оліями користуються багато масажистів, проте відомо, що ці речовини закупорюють пори. Отже, краще користуватися в якості основи рослинною олією холодного віджиму, яка вбирається в шкіру і живить її. Ефірні олії також вбираються в шкіру.
Якщо у вас під рукою не виявилося масажної олії, її можна замінити оливковою або соняшниковою, а також іншими рослинними оліями, які можна знайти на кухні. Такі олійки продаються... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар