субота, 28 листопада 2015 р.

Алергія на пшеницю: профілактика і лікування

Загальні відомості

Пшениця, будучи основним злаковим продуктом значної частини населення земної кулі, тим не менш міцно закріпилася в ряді найбільш поширених алергенів. Алергічну реакцію викликають протеїни, або білки - зокрема глютен - що містяться в пшеничному зерні, а також в інших злаках, наприклад у вівсі або ячмені. При алергії на пшеницю може відзначатися перехресна реакція на пилок лугових трав і злаків.
Розвитку алергії сприяє раннє введення пшениці в раціон дитини, наприклад прикорм манною кашею. Оскільки ферментна система немовлят ще не зріла, то глютен не засвоюється належним чином. У результаті цього занадто великі фрагменти білкових молекул потрапляють в кров і імунна система, розцінюючи їх як антигени, дає «відповідь» у формі алергічної реакції.При цьому необхідно відрізняти алергію на глютен від захворювання, яке називається целіакія, або глютен-залежна ентеропатія, а простіше кажучи, це не що інше, як непереносимість... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар