вівторок, 19 січня 2016 р.

Окремі нюанси при приготуванні шипшини

На що звернути увагу, коли ми хочемо приготувати чай із ши­пшини? Передусім на якість плодів — зверніть увагу на їх колір. Вони повинні бути червоні або червоно-коричневі. Якщо ж плоди темні — можливо, їх су­шили вологими або ж пересу­шили. Тому й користі від них буде менше. Щодо запарюван­ня, то тут є декілька нюансів, які треба знати.

Як краще запарювати плоди ці­лими чи подрібненими?

Найчастіше плоди шипши­ни запарюють цілими. Так ми забезпечуємо себе вітаміном С, який є в оболонці ягід. Частко­во — вітаміном Р. А також у дуже малій кількості вітамінами гру­пи В, які є всередині плодів (не в оболонці). При цьому способі запарювання майже не буде ві­тамінів А та Е, бо ж вони містя­ться не просто в плодах, а в їх насінинах. Тож якщо хочете мати більше користі з шипши­ни, слід запарювати подрібнені плоди.Тут також є нюанси. Вітаміни А і Е в більшій кількості є у на­сінні. Тому варто робити олій­ний екстракт, позаяк у гарячій воді вони... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар