На що звернути увагу, коли ми хочемо приготувати чай із шипшини? Передусім на якість плодів — зверніть увагу на їх колір. Вони повинні бути червоні або червоно-коричневі. Якщо ж плоди темні — можливо, їх сушили вологими або ж пересушили. Тому й користі від них буде менше. Щодо запарювання, то тут є декілька нюансів, які треба знати.
Як краще запарювати плоди цілими чи подрібненими?
Найчастіше плоди шипшини запарюють цілими. Так ми забезпечуємо себе вітаміном С, який є в оболонці ягід. Частково — вітаміном Р. А також у дуже малій кількості вітамінами групи В, які є всередині плодів (не в оболонці). При цьому способі запарювання майже не буде вітамінів А та Е, бо ж вони містяться не просто в плодах, а в їх насінинах. Тож якщо хочете мати більше користі з шипшини, слід запарювати подрібнені плоди.Тут також є нюанси. Вітаміни А і Е в більшій кількості є у насінні. Тому варто робити олійний екстракт, позаяк у гарячій воді вони... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар