вівторок, 12 січня 2016 р.

Викид адреналіну: користь чи шкода

Сильний викид в кров такої речовини як адреналін - це стан, що може нести масу найрізноманітніших емоцій і змін в людському організмі. У даній публікації нам хотілося б поговорити про те наскільки небезпечно (можливо шкідливо) або навпаки наскільки корисний даний стан для організму людини.
Насправді буквально кожному з нас хоча б один раз в житті, але все-таки доводилося переживати досить сильне яскраве почуття страху, іноді ми всі переживали відчуття крайнього подиву, які могли межувати зі станом шоку. Треба розуміти, що в сучасній фізіології саме такі реакції людського організму можуть називатися реакціями «тікай ​​або бий».

Що являє собою така речовина як адреналін?

Адреналін (або ж епінефрин) - саме так прийнято називати основний з гормонів мозкової речовини, що виділяється залозами, речовина, що вважається потужним нейромедіатором. Треба розуміти, що за своєю хімічною будовою ця речовина може вважатися катехоламіном. Не можна не сказати, що в організмі людини адреналін може міститися в різних органах або їх тканинах, але в найбільш значних кількостях ця речовина зазвичай утворюється саме в так званій хромафінній тканини, особливо в надниркових залозах або... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар