Горобина
Це дерево має сильну енергію. Тому здавна його використовували для захисту дому від злих духів, садили біля хати, а гілочку чіпляли над вхідними дверми як оберіг. У народній медицині плоди горобини застосовують при хворобах печінки і жовчного міхура. Від каменів варто вживати свіжі ягоди горобини, а для жовчогінного ефекту — сік з них. Варення з горобини заспокоїть нерви, а кора — вилікує печінку.
Ягоди горобини володіють кровоспинною, протимікробною, протизаплідною, сечогінною та проносною дією. Вони допомагають зменшити кількість жиру в печінці, нормалізувати обмін речовин, знизити холестерин і тиск, покращити роботу серця та зміцнити судини, підвищити рівень гемоглобіну. Настій, відвар або сік із цих ягід вживають при розладах травного тракту, гепатиті, гепатохолециститі та поганому жовчовиділенні.Ягоди є чудовим джерелом вітамінів для людей, хворих на цукровий діабет. Вони ефективно... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар