вівторок, 15 грудня 2015 р.

Додаткові рецепти лікування обліпихою

Інфекційні хвороби

При інфекційних хворобах обліпиха й препарати з неї відновлюють сили ор­ганізму, витрачені на боротьбу з інфек­цією, завдяки високому вмісту вітамінів й інших біологічно активних речовин. Тому при гепатиті А і В, герпетичній інфекції, дизентерії, бронхітах, гострих респіраторних захворюваннях, запа­ленні легенів, кашлеві, бешисі рекоме­ндують сік, олію, свіжі ягоди, усілякі стра­ви з обліпихи варто споживати в якомо­га більшій кількості, змащувати уражені місця, закапувати в ніс і робити інгаляції.
  • Для зменшення кашлю добре зроби­ти парову інгаляцію з олією обліпихи — 1 чайну ложку влити в чайник з окро­пом й обережно вдихати через носик пару.
  • Взяти склянку сушених ягід обліпи­хи, 0,5 склянки зерен вівса. Скласти в ка­струлю, залити окропом та поставити в духовку. Тримати в духовці доти, доки зерна і ягоди не розваряться, додаючи воду в міру википання. Настій остудити, процідити й приймати по 3 столовій ложці тричі на день перед їдою при си­льному, глибокому кашлеві.
  • Взяти 0,5 л обліпихового соку, 1 сто­лову ложку солодового борошна (бо­рошно із
    пророслого ячменю), мед. Сік обліпихи довести до кипіння й завари­ти ним борошно, добре розмішати і на­стоювати 4 години. Пити по 0,5 склянки 5-6 разів на день (один раз перед сном) при сильному кашлеві. До смаку додати меду.
  • Взяти 15 г листя обліпихи, 15 г цвіту липи. Залити 1 склянкою окропу, на­крити кришкою і настоювати 15 хвилин, процідити, додати мед до смаку й пити маленькими ковтками при застуді, ка­шлеві, болю у горлі.
  • Взяти 0,5 л обліпихової олії, 3-4 столові... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар