середу, 9 грудня 2015 р.

Алергія на молоко: лікування і профілактика

Загальні відомості

Алергія на молоко - це реакція організму на протеїн молока - казеїн. Деякі люди негативно реагують на коров'яче молоко, але вони нормально переносять овече або козяче молоко. Інші ж не можуть вживати будь-яких молочних продуктів. Власне, раннє введення в раціон дитини коров'ячого молока і молочних сумішей на його основі визнається сучасними алергологами одним з найбільш вагомих чинників, який впливає на зростання кількості алергічних захворювань. Білки коров'ячого молока не підходять для ще не сформованої травної системи маленьких дітей, і великі фрагменти не розщеплених молекул казеїну викликають надмірну імунну відповідь. Організм їх розпізнає як чужорідну речовину і починає вироблення специфічних антитіл, що проявляється у вигляді алергічної реакції.
Необхідно відрізняти алергію на молочний білок від непереносимості молочного цукру (лактози). Останнє захворювання по суттю не є алергією, а нездатністю організму перетравлювати молочні цукри через недостатність ферменту лактози. Недостатність ферменту, як правило, проявляється непереносимістю материнського і/або коров’ячого молока. Розрізняють первинну (вроджену) і вторинну (набуту) непереносимість лактози. Перша пов'язана зі зниженням рівня ферменту лактози після припинення грудного вигодовування. Вторинна непереносимість лактози може виникнути при... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар