пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Масаж для людей похилого віку

Старіння - природний процес, при якому деякі функції нашого організму погіршуються. Чим менше в нашому житті фізичної активності, тим швидше знижуються деякі природні функції: сповільнюється метаболізм, під час фізичної праці доводиться часто робити перерви і переводити подих, артерії втрачають еластичність, деякі літні люди страждають остеопорозом на тлі численних хронічних захворювань.
У похилому віці багато людей позбавляються радості дотиків. Уявіть собі, яке це - жити в самотності, коли до тебе ніхто не доторкнеться і не приголубить. Люди похилого віку рідко користуються психічними та фізичними перевагами масажу. Більшість вважає масаж недоступним задоволенням.

Запобіжні заходи

При наявності будь-яких симптомів остеопорозу та ламкості кісток, проявіть особливу обережність, працюючи на «кістлявих» ділянках тіла: одного погладжування з надмірно сильним натиском буває достатньо, щоб зламати ребро. Стареча шкіра дуже тонка, тому їй потрібно багато масажної олії для зволоження. Якщо шкіра надто суха, додайте в масажну олію дві капсули вітаміну А у вигляді олійного розчину – він не тільки... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар