неділю, 31 травня 2015 р.

Кінський каштан - допомога венам

Дивовижно гарне дерево — кінський каштан, особливо в пору цвітіння, коли великі суцвіття-свічки надають йому ошатного, святкового вигляду.
Цвіте кінський каштан у травні. Народ­ною медициною доведено: настоянки кві­тів і плодів каштана корисні хворим на тро­мбофлебіт різної локалізації. У каштані ці­люще все: кора, листя, квіти, плоди, зелена оболонка з колючками, у якій є гарний коричневий плід. Скажімо, сік квітів (по 5-10 крапель тричі на день) виявив свою ефективність при лікуванні розширених вен, геморою. Цей сік консервований спи­ртом у співвідношенні 1:2, приймають по 30-40 мл тричі на день.

Лікувальні властивості кінського каштану та деякі рецепти

Та важливо пам'ятати, що квітки мають лікувальний ефект усього два перші дні цві­тіння. Їх збирають у травні — обскубують із суцвіть і сушать на повітрі першого дня на сонці, а потім під укриттям. І плоди най­краще збирати ті, що впали на землю. Усе, що було збите палицею, не приносить ко­ристі. Для виготовлення настоянки 50 г подріб­неної сировини заливають 0,5 л горілки і че­рез десять днів, процідивши, приймають... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар