середу, 13 травня 2015 р.

Білок: джерела та правильне вживання

Білок, або протеїн — це будівельний мате­ріал для людського ор­ганізму. Ми складає­мося з білків, а вони складаються з набору амінокислот, які над­ходять у наш організм з їжею. Білкова їжа жит­тєво потрібна кожній людині. Білок — будіве­льний матеріал для мо­зку, кісток, м'язів, сер­ця. Особливо важливо стежити за споживан­ням білка, якщо ви активно займаєтеся спортом. Білок відповідає за обмін речовин, зміц­нює м'язи і кістки, іму­нітет та прискорює біохімічні реакції в орга­нізмі.
Тваринні продук­ти, які містять білок постачають основну їх частину у наш організм. Саме в них є всі потрібні для нор­мальної життєдіяльності тканин аміноки­слоти.

Продукти, які містять білок

Основне джерело тваринного білка — м'ясо риби, птиці або тварин (яловичина, свинина, баранина).Молочні продукти та яйця містять білки високої цінності. Вони дуже легко засвоюють­ся і містять... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар