пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Ферменти: значення. АЛТ і АСТ: норма. Зміни при різних хворобах

Ферменти: значення

Ферменти — це специфічні білки, які виконують в організмі роль біологічних каталізаторів. Вони мають будову та властивості, що характерні для всіх білків. Усі ферменти є специфічними для однієї реакції чи групи споріднених реакцій. Ферменти, що прискорюють одні й ті ж реакції, можуть мати різну будову залежно від місця локалізації.
Наявність та кількість ферментів у біологічних об'єктах визначають за швидкістю каталізованої ними реакції. Активність ферменту визначають за швидкістю накопичення продуктів реакції або зменшення кількості субстрату.

АЛТ: норма і зміни при патології

Аланінамінотрансфераза (аланінтрансаміназа, АлАТ) каталізує зворотне перенесення аміногрупи з L-аланіну на α-кетоглутарову кислоту а утворенням піровиноградної та глутамінової кислот. Фермент міститься в печінці, серцевому (міокард) та скелетних м'язах, нирках.
Активність АлАТ в осіб... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар