середу, 26 жовтня 2016 р.

Пару грамів тернівки щодня — на здоров'я

Тернову настоянку пють як ліки по десертній ложці.
Чи не останнім з осінніх плодів — дозріває терен. Перші приморозки цим ягодам тільки додають вітамінів.
Ягоди терену — природне джерело ретинолу (вітаміну А), пектинів, яблучної кислоти (3,3%), вітаміну С, цукрів, глікозидів, пігментів і мінеральних солей. Найкраще сік терену зберігається у спиртових настоянках, які корисно пити при розладах шлунково-кишкового тракту, неспецифічних виразкових колітах, дизентерії, харчових отруєннях, кандидозах тощо. Наприклад, тернівка (настоянка на горілці) — перевірений лікувальний напій при кишкових інфекціях. Для приготування лікарських препаратів з терену використовують... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар