середу, 26 жовтня 2016 р.

Терен: лікувальні властивості. Корисні рецепти з терену

Плоди терну починають дозрівати на початку осені, але збирають їх у другій декаді жовтня. Свіжі плоди доволі не­приємні на смак через велику кількість у них дубильних речовин. Тому найкраще збирати ці ягоди під час перших приморозків.
При низькій температурі ду­бильні речовини руйнуються, і ягоди стають кисло-солодкими на смак.
Після збору плодів бажано їх вису­шити в перший тиждень. Це мож­на робити на відкритому повітрі, але в теплу пору, або в печі при не- високій температурі — +45-50 С.А ось цвіт терну збирають у пе­ріод бутонізації, зазвичай це по­чаток або середина серпня. Листя краще заготовляти в період цвітіння — у червні-липні. Мо­лоді пагони терну доцільно зби­рати наприкінці травня, а вису­шувати на відкритому і добре провітрюваному місці. Коріння терну викопують у вересні- жовтні й висушують на повітрі або в печі. Кору збирають на­весні з молодих бокових гілок, сушать під укриттям на повітрі й зберігають у сухому приміщенні. Свіжі плоди сушать або... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар