Плоди терну починають дозрівати на початку осені, але збирають їх у другій декаді жовтня. Свіжі плоди доволі неприємні на смак через велику кількість у них дубильних речовин. Тому найкраще збирати ці ягоди під час перших приморозків.
При низькій температурі дубильні речовини руйнуються, і ягоди стають кисло-солодкими на смак.
При низькій температурі дубильні речовини руйнуються, і ягоди стають кисло-солодкими на смак.
Після збору плодів бажано їх висушити в перший тиждень. Це можна робити на відкритому повітрі, але в теплу пору, або в печі при не- високій температурі — +45-50 С.А ось цвіт терну збирають у період бутонізації, зазвичай це початок або середина серпня. Листя краще заготовляти в період цвітіння — у червні-липні. Молоді пагони терну доцільно збирати наприкінці травня, а висушувати на відкритому і добре провітрюваному місці. Коріння терну викопують у вересні- жовтні й висушують на повітрі або в печі. Кору збирають навесні з молодих бокових гілок, сушать під укриттям на повітрі й зберігають у сухому приміщенні. Свіжі плоди сушать або... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар