середу, 19 жовтня 2016 р.

МРТ: протипоказання до процедури

МРТ - це ефективний і безболісний спосіб діагностики, який дозволяє детально розглянути патологічні зміни і структуру м'яких тканин організму, кісток, зв'язок і м'язів. Результат в більшості випадків готовий протягом години після дослідження, що дає можливість не затягувати з обстеженням і вибором тактики лікування. Але, на жаль, не всім людям можна проводити МРТ.
Протипоказання і обмеження до цього дослідження в основному пов'язані з наявністю металу в організмі і деякими захворюваннями. Маса тіла більше 120 кг також може бути перешкодою для проведення даної процедури, хоча існують деякі томографи, які дають можливість пройти діагностику пацієнтам з вагою до 180 кг.

Абсолютні протипоказання до всіх видів МРТ

Існують стани, які несумісні з МРТ. Протипоказання даної групи повністю виключають можливість проведення даної діагностичної процедури. Таке дослідження не можна проводити людям з встановленими кардіостимуляторами, тому що магнітне поле призводить до порушень в роботі цього приладу. Через зіпсовані мікросхем ритм серця може збитися, і здоров'ю людини загрожуватиме серйозна небезпека (аж до летального результату). Не можна виконувати МРТ тим пацієнтам, у яких в тілі встановлені штучні елементи з матеріалів, які намагнічуються, тому що... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар