вівторок, 24 травня 2016 р.

Дві вправи для розвантаження хребта

Якщо ви сідаєте на підло­гу, а потім без сторонньої допомоги достатньо лег­ко встаєте, значить, буде­те жити довго. Саме ці дві силові вправи — "сидіння навприсядки" та "нахил уперед" — прек­расний спосіб практики важливих фізичних рухів.
  1. Вправа "сидіння навприсядки" викликає компресію (стиснення) хребців, а поза "на­хил уперед" допомагає їм розтягнутися. Ці рухи доповнюють один одного.
  2. Вправа "сидіння навприсядки" ("малазана") сприяє гнучкості м'язів рухливості
    кульшових суглобів. Ця гнучкість дається кожному з нас при народженні, та з віком вона зменшується, оскільки ми її не розви­ваємо. Вважається, до речі, у східній меди­цині, що тазостегнові суглоби відповідають за наші емоції та сексуальну енергію. Крім того, гнучкі тазостегнові суглоби відіграють вирішальне значення при правильному ви­рівнюванні тіла, у процесі ходьби і в стані стоячи, а також сприяють рухливості внут­рішніх органів.
  3. Вправа "нахил уперед" ("уттанасана") сприяє розтяжці задньої поверхні тіла особливо підколінних сухожиль, а також м'язів спини і плечового пояса. Дозволив­ши в такий спосіб тілу розтягнутися, із хреб­та знімається все... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар