неділю, 15 травня 2016 р.

Алергія: види і типові ознаки

Алергія - це патологічна реакція імунної системи після контакту з чу­жорідною речовиною — алергеном. Потрапляння в організм алергену викликає у відповідь реакцію, яка може розвинутися за 15-20 хвилин (гіперчутливість негайного типу) або через 1 — 2 доби (гіперчутливість сповільненого типу).
Серед факторів, які викликають алергію, погіршення роботи печінки, підшлункової залози, надниркових залоз, ендокринних залоз, особливо щитоподібної, кишківника, а також негативні емоції.
Залежно від особливостей імунної реакції та типу алергену виділяють три основні категорії алергічних захворю­вань — харчова (внутрішня) алергія, дихальна й контактна.

Харчова алергія

Харчова алергія (внутрішня) пов'я­зана з вживанням певних продуктів, а також ліків, що провокують реакцію гіперчутливості. Алергеном може ви­явитися майже будь-яка їжа, проте найчастіше причинами алергічних ре­акцій є коров'яче молоко, яєчний білок, шоколад, риба й молюски, арахіс і лісові горіхи, яблука (крім сортів із зеленим забарвленням), по­луниці та суниці, томати та ін. У цих продуктах є гістамін або речовини, що спричиняють його вивільнення з тка­нин організму. Саме через підви­щення рівня гістаміну й "вмикається" алергічна реакція. Харчова алергія виникає... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар