вівторок, 31 травня 2016 р.

Щоб ваша шкіра була здоровою

Досі дерматологічна наука не може підраху­вати та систематизувати всі хвороби шкіри. Вважають, що понад 2500 хвороб описано та за­раховано як окремі нозологічні одиниці до шкірних хвороб.
Головним чином труднощі виникають не тільки в діагностиці й, відповідно, у ви­борі методів лікування. Слід знати, що чимало внутрішніх хвороб проявляють­ся на шкірі. Для прикладу, висипка на підборідді може свідчити про хронічні хвороби шлунка чи підшлункової зало­зи, а вугри на лобі — про порушення гормонального балансу.
Шкіра є окремим органом, що ви­ник зі стовбурових клітин нервової тканини ще в ембріональному періоді розвитку плоду людини. Власне, це і спричинило те, що шкіра людини ста­ла великою рефлексогенною зоною, здатною впливати на всі органи та си­стеми організму. На цьому побудо­вані китайські, тибетські, японські ме­тодики оздоровлення: голковколюва­ння, шіацу, су-джок. На жаль, ці ме­тодики сьогодні не входять у класич­ну програму лікарської підготовки, і тому лікарі доволі скептично ставля­ться до... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар