понеділок, 16 травня 2016 р.

Лікування гранатом

Якщо камені й пісок виявлені не тільки в жовчному міхурі, а й у нирках і сечово­му міхурі, слід пити гранатовий сік.
Гранат — дуже давній плід. Часті згадки про нього зустріча­ються в Біблії та в древніх санс­критських текстах. На Сході гра­нат вважають королем усіх пло­дів. Нібито саме гранат підказав людям форму головного убору королів — корону.
На Сході квітки і плоди гра­ната — символ дружніх почут­тів і щирої прихильності, тому там у гості приносять цей плід. Гранату часто приписують мі­стичні властивості й вірять, що він найкраще з усіх плодів на землі впливає на людські емо­ції та сексуальні бажання, дарує пристрасть. Вважається також, що гранат приносить достаток у державу та окрему сім'ю. Існує серед східних на­родів повір'я, якщо жінка лю­бить їсти гранати — вона вір­на своєму чоловікові. Існує повір'я, що гранат має особ­ливу прихильність до тих, хто народився під знаком Овна — сік з нього допоможе їм навіть у тих випадках, коли медици­на безсила.
Прозерпіна не покинула Плу­тона тільки тому, що він упро­сив її розділити з ним навпіл гранат. З тих пір вважають, що цей плід треба ділити з коханою людиною.
Лікувальні властивості грана­та високо цінував Гіппократ. Він використовував його сі при шлункових захворюваннях, шкірку плодів — при дизентерії та для лікування ран, насін­ня — при болю голови, кору дерева — як протиглистний засіб.У народній медицині гранат широ­ко використовується при застудах, кишкових захворюваннях й анемії. Рекомендується розрізати плід на чотири частини, видалити шкірку, відділити зерна і видусити сік, про­цідити від кісточок, розбавити сік водою в пропорції 1:1. Свіжі плоди дуже ефективні при кашлі, застуд­них захворюваннях і малярії, їх при­значають як загальнозміцнювальний засіб при виснаженні організ­му.
Гранатовий сік корисний... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар