вівторок, 31 травня 2016 р.

Щавель: корисні властивості

Щавель — один із найпопулярніших навесні. В їжу використовують молоде листя та стебла, зібрані ранньої весни, до початку цвітіння. Щавель — не­одмінний компонент зеленого борщу.

Власивості

Апетитний зелений борщ додає здоров'я, підвищує діурез, стимулює діяльність печінки, посилює жовчо­утворення, перистальтику кишечника. При ожирінні це чудове джерело вітамінів.
Настій коріння та листя діє як тонізувальний, зміцнювальний, стимулювальний і седативний засіб. Як потогінний і жарознижувальний — при застуді, нежитю та гарячкових станах. Щавель має протисклеротичні, протизапальні, капілярозміцнювальні властивості.Свіже листя щавлю має й цілющу дію — його прикладають до ран. Відвар ли­стя посилює утворення жовчі, поліп­шує роботу печінки, має антиалергічну дію (столову ложку свіжого... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар