Щавель — один із найпопулярніших навесні. В їжу використовують молоде листя та стебла, зібрані ранньої весни, до початку цвітіння. Щавель — неодмінний компонент зеленого борщу.
Власивості
Апетитний зелений борщ додає здоров'я, підвищує діурез, стимулює діяльність печінки, посилює жовчоутворення, перистальтику кишечника. При ожирінні це чудове джерело вітамінів.
Настій коріння та листя діє як тонізувальний, зміцнювальний, стимулювальний і седативний засіб. Як потогінний і жарознижувальний — при застуді, нежитю та гарячкових станах. Щавель має протисклеротичні, протизапальні, капілярозміцнювальні властивості.Свіже листя щавлю має й цілющу дію — його прикладають до ран. Відвар листя посилює утворення жовчі, поліпшує роботу печінки, має антиалергічну дію (столову ложку свіжого... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар