середу, 29 березня 2017 р.

У чому переваги антиоксидантів?

Антиоксиданти – це хімічні речовини, які інгібують процес окиснення в організмі і усувають дію вільних радикалів. Ці нестійкі частки були б не так страшні, якби не виробляли хімічних реакцій в тілі. Вони змінюють структуру білків і вторгаються в кодування генетичної інформації. Імунна система сприймає вільні радикали як чужорідний матеріал, але не може впоратися з ними. У підсумку імунітет послаблюється і розвиваються важкі патології. При нейтралізації антиоксидантами неспарені електрони стають безпечними. Вільні радикали формуються під впливом певних хімічних речовин, що проникають в організм людини в результаті куріння, забруднення навколишнього середовища, радіації або побічних продуктів метаболізму.

Речовини і вітаміни, що володіють антиоксидантними властивостями

Придушити небажані окисні процеси можна харчовими антиоксидантами – продуктами, що включають в себе селен, вітамін А, родинні каротиноїди, вітаміни С і Е, а також фітохімічні речовини лікопін, лютеїн і кверцетин. На щастя, всі перераховані компоненти знаходяться в багатьох продуктах, які ви вживаєте на щоденній основі. Якщо ви скоректуєте своє харчування, ви зможете нейтралізувати дію вільних радикалів.
Продукти, які принесуть вам користь
Велика кількість фітохімічних речовин і вітамінів міститься у фруктах, овочах, цільному зерні і горіхах. У цьому немає нічого дивного. Рослинна... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар