середу, 15 березня 2017 р.

Що таке проба Каковского-Аддіса?

Проба Каковского-Аддіса - це аналіз сечі. Даний метод дослідження вважається досить трудоємним. Проте його використовують в медичній практиці. Суть даного дослідження полягає в добовому визначенні формених елементів в сечі.

Особливості підготовки пацієнта до здачі даного аналізу

Для того щоб забезпечити точність результату, пацієнтові рекомендується за добу до збору матеріалу дотримуватися спеціальної дієти. Вона полягає у вживанні м'ясних продуктів і обмеженні прийому рідини. Дані умови необхідно дотримуватися для того, щоб уникнути занижених результатів, які можуть з'явитися через розпад формених елементів. Це може статися в нейтральній і лужній сечі. Також можливий даний розпад, якщо сеча має низьку питому вагу. У разі дотримання рекомендацій по харчуванню, питома вага і pH сечі приходить в потрібну норму.

Особливості збору матеріалу для дослідження

Особливістю є те, що матеріал необхідно збирати добу. Також слід забезпечити правильне зберігання рідини. Інакше проба Каковского-Аддіса покаже невірний результат. Слід знати, що існує два способи збору сечі для даного аналізу. Перший полягає в тому, що пацієнтові вранці потрібно звільнити сечовий міхур. Далі, здійснювати збір матеріалу в спеціальну ємність з додаванням формаліну або кристалів тимолу. Якщо додавати першу вказану речовину, то її кількість повинна становити 4 або 5 крапель. Використання... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар