Курага, урюк
Курага — висушені без кісточок на сонці плоди зрілих абрикосів (різновиди: урюк, кайса). Курагу традиційно використовують у лікуванні серцевих хвороб. Вона вирізняється високою харчовою цінністю і є природним опалювачем жиру. Незважаючи на значний вміст вуглеводів, вона добре засвоюється і не перетворюється на жир, як це зазвичай буває з іншими продуктами, що містять багато вуглеводів.
Харчові волокна, що містяться в ній, активно сприяють кращій роботі кишечника і виводять з організму накопичені токсини. Це один із засобів лікування гіпертонії. Сушені абрикоси рекомендують при атеросклерозі і коронарній недостатності, тому що вони містять калій. Вважається, що курага стимулює ріст, зміцнює організм — ось чому вона обов'язкова в харчуванні дітей. Курагу призначають хворим з порушенням серцевого ритму, недостатністю кровообігу, при інфаркті міокарда і гіпертонії. Добова доза кураги 100-150 г забезпечує, крім... Читати далі
Немає коментарів :
Дописати коментар