четвер, 31 березня 2016 р.

Сухофрукти - смачні ліки

Курага, урюк

Курага — висушені без кісточок на сонці плоди зрілих абрикосів (різновиди: урюк, кайса). Курагу традиційно використовують у лі­куванні серцевих хвороб. Вона вирізняється високою харчовою цінністю і є природним опалюва­чем жиру. Незважаючи на значний вміст вуглеводів, вона добре зас­воюється і не перетворюється на жир, як це зазвичай буває з іншими продуктами, що містять багато ву­глеводів.
Харчові волокна, що містяться в ній, активно сприяють кращій роботі кишечника і виводять з організму накопичені токсини. Це один із за­собів лікування гіпертонії. Сушені абрикоси рекомендують при атеро­склерозі і коронарній недостатності, тому що вони містять калій. Вважа­ється, що курага стимулює ріст, зміцнює організм — ось чому вона обов'язкова в харчуванні дітей. Курагу призначають хворим з порушенням серцевого ритму, недостат­ністю кровообігу, при інфаркті міо­карда і гіпертонії. Добова доза кура­ги 100-150 г забезпечує, крім... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар