вівторок, 15 березня 2016 р.

Грибок: народні методи лікування

Для запобігання захворюванню на мікоз рекомендують тим, хто відвідує басейн, коли йдуть у душ взувати гумові капці, а після пове­рнення додому мити ступні і про­тирати їх 2%-м розчином йоду. Для профілактики повторного за­раження і для лікування грибка слід іноді протирати зсередини взуття оцтом, а після відвідування басейну або лазні намастити тон­ким шаром на стопи і кисті 1%-й крем ламізил. Крім того, на час лікування варто вилучити з раціону солодкі продукти і спиртне.
  1. Серед народних засобів, які до­помагають у лікуванні грибка, мо­жна назвати такі: дубова кора, ев­каліпт, спориш, шавлія і ромашка. При додаванні в гарячу ванну вони володіють антимікотичними властивостями. Крім того, у лікуванні грибка добре використовувати настоянку прополісу на горілці, тра­ву чистотілу і хвою ялиці.
  2. Грибок піддається лікуванню за допомогою ванн для ніг. Для цього щіпку попелу розмішати в гарячій воді. Тримати ноги у воді 15-20 хвилин. Добрий лікувальний ефект має суміш чайної ложки лимонної кислоти, розтертої на порошок і 3 чайних ложок олії. Розтерту на ка­шку суміш втирати в ділянки шкіри, уражені мікозом.
  3. Грибок на нігтях ніг піддається лікуванню холодними ваннами з сіллю і содою, взятими
    по чайній ложці. Слід зазначити, що після процедури ноги треба вимити чис­тою водою.
  4. Грибка на нігтях рук можна по­збутися за допомогою міцної кави, "слід заварити, а потім, не злива­ючи осаду, занурити в неї кілька разів руки. Ця процедура сприяє зникненню болю і розгладженню шкіри.
  5. Того ж ефекту можна домогтися за допомогою м'яти. Для цього її потрібно змішати з сіллю і прикла­дати до хворих місць на ніч.
  6. Можна парити ноги й у відварі молочаю. 4 столові ложки... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар