Курага, урюк
Курага — висушені без кісточок на сонці плоди зрілих абрикосів (різновиди: урюк, кайса). Курагу традиційно використовують у лікуванні серцевих хвороб. Вона вирізняється високою харчовою цінністю і є природним опалювачем жиру. Незважаючи на значний вміст вуглеводів, вона добре засвоюється і не перетворюється на жир, як це зазвичай буває з іншими продуктами, що містять багато вуглеводів.
Харчові волокна, що містяться в ній, активно сприяють кращій роботі кишечника і виводять з організму накопичені токсини. Це один із засобів лікування гіпертонії. Сушені абрикоси рекомендують при атеросклерозі і коронарній недостатності, тому що вони містять калій. Вважається, що курага стимулює ріст, зміцнює організм — ось чому вона обов'язкова в харчуванні дітей. Курагу призначають хворим з порушенням серцевого ритму, недостатністю кровообігу, при інфаркті міокарда і гіпертонії. Добова доза кураги 100-150 г забезпечує, крім того, нормальну регуляцію випорожнення. її відвари, настої не дуже сильно, але досить довго збуджують залози шлунка і посилюють зовнішньо-секреторну функцію підшлункової залози.
Курага при серцевих хворобах
Рецепт №1. Змішати курагу порівну з родзинками і волоськими горіхами. Щодня з'їдати кілька ложок цієї суміші.Рецепт №2. Взяти по 300 г кураги, чорносливу, інжиру, горіхів і 100 г меду. Сухофрукти промити, курагу і чорнослив замочити в 100 мл води на годину. Потім фрукти відтиснути, додати горіхи і мед. Збити в міксері до утворення однорідної пасти. Вживати 2 рази на день по чайній ложці.
Рецепт №3. Взяти 2 лимони, ядра від 50 штук волоських горіхів, 0,5 кг родзинок. Усі компоненти, лимони зі шкіркою, але без насіння, пропустити через м'ясорубку, ретельно перемішати. Вживати по столовій ложці 3 рази на день після їди.
Або: додати до перерахованих компонентів 0,5 кг кураги, м'якоть одного грейпфрута і 400 г меду з квітковим пилком.Рецепт №4. 100 г кураги добре промити теплою водою, подрібнити, залити 0,5 л окропу, настоювати 6 годин у щільно закритому посуді. Вживати по склянці 4-5 разів на день.
Фініки
Фінікам народна медицина здавна приписувала багато користі: вони оновлюють кров, знімають втому і біль у попереку, лікують застуджені легені. Часте вживання фініків також сприяє значному збільшенню кількості чоловічих сперматозоїдів. Фініки містять елементи, які мають властивість стискати і стягувати стінки матки, сприяючи пологовій діяльності. Більше того, вони допомагають зупинити рясну післяпологову кровотечу. Одна з рідкісних цілющих властивостей фініків — профілактика раку. В арабських країнах жителі пустель, у раціоні яких постійно є фініки, майже не знають такої хвороби. Тому хворим на онкологічні недуги рекомендують постійно їсти фініки — не менш як 5-7 штук на день.
Фініки дуже поживні, допомагають при паралічі лицьового нерва, мають сприятливу дію при перевтомі й фізичній втомі, застудних захворюваннях. Також вони багаті на кальцій, а значить, сприяють зміцненню кісток. У цих унікальних плодах 23 види амінокислот, яких немає в інших фруктах. Плоди є добрим засобом для зниження артеріального тиску, вони насичують організм калієм і значно зміцнюють серцевий м'яз. Відомо, що фініки активізують обмін речовин в організмі і знижують рівень холестерину в крові. Солодкі плоди незамінні при анемії. Крім того, фініки заспокоюють кашель, сприяють виведенню мокротиння, підтримують захисні сили організму. Фініки — незамінний продукт для дітей і вагітних жінок. Сучасні дієтологи рекомендують давати фініки неврівноваженим дітям і людям котрі потерпають від нервових розладів.
Якщо щодня вживати сім плодів поліпшиться опірність організму фініки підтримують здоров'я і допомагають лікуванню. Якщо не вживав ти фініків у великій кількості, побічних дій можна не побоюватися.Анемія, імпотенція і хронічна втома: 10 свіжих фініків покласти в літрові банку, додати чайну ложку імбиру 0,25 чайної ложки кардамону і щіпку шафрану. Закрити банку і залишити її в теплому місці на 14 днів. Після цього щодня з'їдати по фініку.
Дистрофія: 5 промитих фініків залити склянкою води і кип'ятити 151 хвилин, остудити, вийняти кісточки, потовкти м'якоть і додати відвар рису. Змішати склянку вареного рису щ одержаною сумішшю і вживати ні десерт. .
Виснаження і худорлявість: частіше вживати фініки разом з горіхами, наприклад арахісом.
Надмірне газоутворення: їсти пресовані фініки з меленим чорним кмином.
Нервові хвороби: з'їдати 10 плодів фініків, запиваючи склянкою молока.
Лікування раку: змішати фініки, мед, насіння чорного кмину й олександрійський лист (касія, сіна), взяті у співвідношенні 1:1. Вживати маленькими порціями.
Зловживання цими плодами може викликати сильний біль голови.
Фініки довго перетравлюються, тому їх не рекомендують вживати 1,5 -2 години до сну.
Чорнослив
Чорнослив унікальний тим, я навіть сушений зберігає цінні речовини, на які така багата свіжа слива. Чорнослив — сушена слива особливого сорту, найяскравіше проявляються її сечогінні та послаблювальні властивості, дуже корисний при хворобах печінки і нирок. Він добре поліпшує апетит і травлення, ефективний при і анемії і для профілактики серцево-судинних хвороб, гіпертонії. Калій сприяє зниженню кров'яного тиску і зменшенню ризику інсульту. Чорнослив — чудова профілактика онкологічних хвороб.Лікувальні рецепти із застосуванням чорносливу
Рецепт №1. Взяти 2 столові ложки натертого на дрібній тертці чорносливу, столову ложку плодів шипшини, столову ложку смородини, залити 400 мл окропу, настоювати 3 години, процідити і додати 2 чайні ложки меду. Вживати по 50 мл 2 рази на день за годину до їди протягом 10-14 днів для профілактики і лікування поліавітамінозу.Рецепт №2. Змішати столову ложку тертого чорносливу, столову ложку плодів шипшини, столову ложку горобини червоної, залити 400 мл окропу, настоювати 1,5 години, потім процідити. Настій пити по 100 мл 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування становить від 7 до 10 днів. Засіб ефективний при авітамінозі.
Рецепт №3. 30 г натертого на І тертці чорносливу, 50 г натертої на тертці моркви, 2 столові ложки ягід смородини, столову ложку плодів шипшини і чайну ложку бруньок смородини залити 1 л окропу, настоювати 2 години, процідити. Вживати 2 рази на день за 30 хвилин до їди при дефіциті вітаміну С. Курс лікування становить 14 днів і вживають при авітамінозі.
Рецепт №4. Змішати 5 столових ложок тертого чорносливу, столову ложку плодів шипшини і столову ложку смородини, залити 400 мл окропу, настоювати 3 години, потім процідити і додати 2 чайні ложки меду. Пити по 100 мл 2 і рази на день за годину до їди протягом 14 днів. Засіб ефективний при ангіні.Рецепт №5. Натерти на дрібній тертці 30 г чорносливу, помістити в І емальовану або скляну посудину, І додати столову ложку яблучного І оцту, настоювати годину, відтиснути І одержану рідину і розбавити її кип'яченою водою в пропорції 1:1. Цим розчином полоскати горло кожні 2-2,5 години. Засіб ефективний при ангіні.
Рецепт №6. 300 г чорносливу помити, дрібно нарізати, залити 1 л води і варити годину. Відвар процідити, використовувати теплим для полоскання горла 3-4 рази на день.
Рецепт №7.100 г тертого чорносливу залити 200 мл води, кип'ятити на слабкому вогні 15 хвилин і прикласти його до уражених суглобів на 20 хвилин. Процедуру проводити 2 рази на день. Курс лікування 7-10 днів.
Рецепт №8. Взяти столову ложку тертого чорносливу, додати столову ложку гасу, перемішати, загорнути в марлю і накласти на хворий суглоб. Засіб ефективний при артриті.
Рецепт №9. Взяти столову ложку тертого чорносливу, столову ложку тертої цибулі, чайну ложку подрібненого часнику і 2 столові ложки коренів лопуха великого, залити 500 мл горілки, настоювати 14 днів, періодично збовтуючи. Потім процідити і залишити ще на день. Схема лікування: у перший день вжити одну краплю настоянки, потім щодня додавати по краплі доти, доки їх кількість не становитиме 7. Після цього щодня збавляти по краплі протягом відповідного часу. Засіб ефективний при артриті.
Рецепт №10. Столову ложку квіток гречки і столову ложку тертого чорносливу залити 2 склянками окропу, настоювати 2 години в закритій посудині і процідити. Пити по 100 мл 3-4 рази на день. Курс лікування становить 7 днів. Засіб допомагає при атеросклерозі.
Рецепт №11. Взяти столову ложку тертого чорносливу та 2 столові ложки квіток алтею, залити цю суміш склянкою окропу, дати настоятися 10-15 хвилин, пити теплим по 100 мл 3-4 рази на день. Застосовувати при бронхіті.
Рецепт №12. Столову ложку тертого чорносливу і 2 столові ложки насіння чорного кмину залити в термосі 500 мл окропу, настоювати годину, процідити. Вживати по 50-75 мл настою 3-4 рази на день перед їдою. Засіб допомагає при бронхіті.
Яблука
Завдяки значному вмісту вітаміну С і заліза ці плоди використовують для лікування анемії і зміцнення імунітету. Яблука сприяють зниженню тиску і допомагають при тромбофлебіті. Сухі плоди мають сечогінну, жовчогінну і послаблювальну дію. Вони незамінні в лікуванні запальних захворювань шлунково-кишкового тракту, допомагають боротися з дисбактеріозом, рекомендовані вагітним і літнім людям, добре впливають на нервову систему, роботу пам'яті та інтелектуальні здібності.Сушені яблука зберігають корисні властивості, вони містять багато таких речовин і вітамінів, на які не впливають термічна обробка й високі температури.
Рецепт №1. Лікувальна суміш проти закрепів. Ошпарити і ретельно промити по 0,5 склянки сухих яблук, родзинок, кураги, чорносливу, інжиру, фініків. Усе це пропустити через м'ясорубку, додати по 0,5 склянки рідкого меду, мелених горіхів і слизистого настою лляного насіння (0,5 склянки насіння на склянку води). Перемішати, скласти в банку, закрити кришкою і зберігати в холодильнику. Вживати по чайній ложці 3 рази за 30 хвилин до їди і 4-й раз — на ніч. Якщо ефекту не буде, то вживати по десертній або столовій ложці.
Рецепт №2. Десерт із сушених яблук. Взяти 400 г сушених яблук, посипати меленими горіхами, додати кориці і цукру до смаку. Змішати зі збитими вершками. Рекомендують при авітамінозі.Рецепт №3. Вітамінна суміш із сушених яблук і сухофруктів. Узяти в рівній кількості сушені яблука, родзинки, чорнослив, курагу, очищені волоські горіхи. Промити і висушити. Нарізати один лимон зі шкіркою, але без насіння. Пропустити сухофрукти і лимон через м'ясорубку. Додати 4 столові ложки меду. Перемішати. Скласти в окремий посуд. Вживати по чайній ложці 2 рази на день після їди. Застосовувати протягом місяця. У разі потреби повторити курс. Вживати вітамінну суміш рекомендують для зняття астенічного синдрому, загального синдрому втоми.
Немає коментарів :
Дописати коментар