четвер, 4 червня 2015 р.

Що таке гепатит В і як з ним боротись

За рівнем інфікованості вірусом гепатиту В Україна посідає одне з провідних місць у Європі. А за даними Європарламенту, людей із хвороба­ми печінки за п'ять років побільшало удвічі.
Тому найперше маємо дбати про печінку — орган, що відпо­відає за виконання близько півтисячі життєвих функцій ор­ганізму. Та замало лише не зловжи­вати спиртним чи жирною їжею, треба берегтися від вірусів, що є першими ворогами печінки.

Чим відрізняється вірус гепатиту В від вірусів гепатиту А і С

Спільною ознакою цих вірусів є те, що вони розмножу­ються в печінці, чим завдають їй непоправної шкоди. Адже пе­чінка — найбільший внут­рішній орган, який бере участь у перероблянні всього, що ми з'їдаємо, вдихаємо або поглина­ємо через шкіру, в енергію й "будівельні блоки" для м'язів, го­рмонів, імунної системи.Печінка виконує функції "це­нтральної лабораторії" орга­нізму, в ній відбуваються всі біо­хімічні процеси, без яких немо­жливий нормальний обмін речо­вин і функціонування всього організму.
Вірус гепатиту В переда­ється з кров'ю, як і гепатиту С, а вірус гепатиту А — через брудні руки. А різниться він і тим, що є... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар