суботу, 13 червня 2015 р.

Комплекс відмінника

Перфекціонізм - хвороба нашого часу. Його ще назива­ють «синдромом відмінника». Стрибнути вище голови, зро­бити роботу найкраще, отри­мати максимальний результат і всесвітнє визнання. Одержимі цими ідеями люди забувають, що значить насолоджуватися життям. Вони завжди женуться за чимось примарним і впевнені в тому, що у них немає права на неідеальний результат. Перфекціоніст бачить все в чорно-білих кольорах: або рішення правиль­не, або - ні. Характерна риса перфекціоністок - витрачати на дріб'язкову справу кілька годин, а те, що можна зробити за тиж­день, розтягувати на довгі міся­ці. «Кращий друг» перфекціоніста - почуття провини.
Побоюючись щось зробити неправильно перфекціоністи не беруться за серйозніші справи і вважають за краще залишатися відмінниками у своїй давно освоєній сфері.
Перфекціоністка переконана, що кожній людині повинно бути властиве ревне прагнення до самовдосконалення, але життя підтверджує протилежне. Підле­глий неправильно підбив дебет з кредитом, коханий не приніс букет - вони всі ніби змовилися. Хто буде терпіти таке ставлення до себе? Ось вам і проблеми зі спілкуванням, з друзями, най­частіше саме відмінниці не мо­жуть знайти гідного чоловіка, перебираючи довгі роки канди­датів і залишаючись самотньою. Людина з... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар