понеділок, 17 липня 2017 р.

Чим відрізняється соціопат від психопата?

Можливо, ви неодноразово чули ці терміни: «соціопат» і «психопат». Але що насправді вони означають і чи є між ними суттєва відмінність? Якщо ви спробуєте знайти відповідь на ці питання в спеціалізованій літературі, навряд чи це у вас вийде. А все тому, що медицина офіційно не діагностує такі проблеми, як соціопатія або психопатія. Замість цього фахівці використовують термін «соціопатія». Більшість експертів вважають, що соціопати і психопати мають схожий перелік ознак. І ті, і інші мають спотворене уявлення про хороші і погані вчинки. Ні ті, ні інші не можуть співпереживати оточуючим. Однак між цими двома категоріями все ж існують деякі відмінності.

Відсутність і наявність совісті

Ключовим відмінністю між соціопат і психопатами є наявність або відсутність совісті. Багатьом з нас знайомий феномен, при якому внутрішній голос застерігає нас від неправильних вчинків. Коли ми починаємо робити щось не так, ми відразу це розуміємо і зупиняємося. У психопатів немає совісті. Психопат може брехати, вивертатися, красти гроші у інших людей, при цьому не відчуваючи ніякої провини. Ніякі заклики до совісті не зможуть змінити його поведінку.

Відсутність емпатії

Щоб не видати своїх справжніх мотивів, психопат вдається до хитромудрих трюків, що імітує поведінку інших людей. Ця людина надзвичайно спостережлива і схильна приміряти на себе різні маски в... Читати далі

Немає коментарів :

Дописати коментар